Funderar du på att göra som så många andra och beställa en matkasse? I början kan det vara svårt att hitta rätt och veta vad du faktiskt ska hålla utkik efter. När du vill underlätta i vardagen finns det inte alltid tid och ork att prova på flera olika matkassar utan du vill helt enkelt att det ska fungera smidigt redan från början.

I denna text berättar vi mer om hur en matkasse fungerar.

Vad är viktigt för dig?

Genom att hitta svar på frågorna nedan kan du sålla rejält bland de olika märken som erbjuds online.

  • Är du singel, lever i par eller har du en stor familj?

  • Finns det några allergier i hushållet?

  • Är du vegetarian eller vegan?

  • Vill du få matkassen levererad till dörren eller föredrar du en upphämtningsplats?

  • Hur mycket är du villig att betala per portion?

  • Vill du få råvaror och laga till själv eller är du intresserad av färdiga matlådor?

Med hjälp av den här informationen kan du få fram ett fåtal märken som erbjuder just vad du söker.

Ta hjälp och hitta rätt från början

Oavsett anledningen till att du vill beställa en matkasse bör du ta hjälp av olika bäst i test och dessutom jämförelsesajter. Här kan du få tips om vilka matkassar som ger dig inspiration, låter dig prova på nya smaker, är billigast och mycket mer.

Kom ihåg att den bästa matkassen är en som du trivs med och inte alltid den som vinner bäst i test eller rekommenderas mest av andra användare. Var ärlig mot dig själv och beställ en matkasse som möter dina behov samt smaklökar.

När du ska beställa din första matkasse är det smart att leta fram en rabattkod. På så sätt kan du spara lite pengar. Det är inte speciellt svårt att hitta rabattkoder, allt du behöver göra är att söka på till exempel rabattkod till matkasse eller något liknande.