Vad behöver du för en bra träning? Framför allt rätt utrustning när det kommer till träningskläder och skor.

Sportskor bör ligga i fokus både för dig som är atlet och dig som sportar i vardagen. Sulan, tillverkningsmaterialet, skosnören och form – ja allt spelar roll. Idag tillverkas det många och olika sportskor vilket ger dig möjligheten att välja rätt redan från första början. Om du vill piffa upp dina sportskor, kan du alltid köpa ett par färgglada snören på https://www.feetunique.se/.

Kan verkligen sportskorna förbättra vår prestationsförmåga? Ja, det kan de. Fötterna behöver stöd, skydd och dämpning vid träning och det ges just av skorna. Det här inlägget kommer att beskriva tre vanliga och klassiska skorkategorier som bör förklara vad du ska tänka på när du väljer dina sportskor.

Tre skorkategorier

Idag kan man särskilja mellan tre huvudsakliga sportskorkategorier, nämligen löparskor, inomhusskor och vanliga träningsskor.

Vi börjar med löparskorna. Vilka skor du väljer beror på underlaget du brukar springa på, hur långt du springer och vad du har för fötter. Det finns modeller för asfalt och trail där dess grova yttersulor ger dig bra balans på lerigt och halt underlag. Vissa föredrar lättare skor, medan andra vill hellre ha en mer stabilare och tyngre modell. Vilken grupp tillhör du?

Vi fortsätter med inomhusskorna som passar dig som tränar handboll, innebandy, basket eller badminton. Dessa modeller utmärker sig med en tålig yttersula som tillåter dig att göra snabba vändningar. Helst ska du välja ett par skor som tål sidledsbelastning utan att skada foten.

Träningsskor passar dig som tränar på gymmet. Gillar du tunga lyft så ska du välja en modell som ger dig stor rörelsefrihet. Om du går på gymmet för att springa på löpbanan eller att träna lite lättare ska du välja ett par med bra ventilering och en sula med bra grepp.

Varumärket spelar roll

Det kan låta lite pretentiöst men sanningen är att varumärket spelar roll när det kommer till sportskor. Köp helst från en tillverkare med bra och lång erfarenhet i branschen. Vissa varumärken tillverkar jättebra sportskor för basket men inte lika bra för löpning. Så, välj ett företag som producerar de bästa modellerna för sporten du utövar.

Majoriteten av modellerna innehåller även en beskrivning av skornas olika delar och vad de passar för, något som underlättar dig när du ska handla. Sådana typer av produktbeskrivningar är speciellt viktiga när du ska köpa dina sportskor på nätet.