Det är allt fler som upptäcker att det finns en hel del fördelar med att träna med en viktväst. Om man ser till att använda den på rätt sätt så kan man skapa större utmaningar för sig själv i de träningspass man gör. Det som är så bra med en viktväst är att den går att ha på dig nästan oavsett vad du tränar. Den kan vara på då du tar promenader så väl som då du är på gymmet. En fördel med att ha en viktväst på sig då man tränar är att det ger en extra dimension till träningen. Belastningen ligger jämnt fördelat och du slipper hålla i något för att få extra vikt in i övningarna. När du ska träna med en sådan här väst är det viktigt att tänka på syftet med träningen. Ska du springa med en, så finns det speciellt utformade västar för det och är det på gymmet du vill använda den, då finns det andra modeller.

Vad ska man tänka på när jag köper viktväst?

Du bör se till att köpa en viktväst som går att anpassa på egen hand, så att du kan ut eller lägga till vikter i den. Dels om du ska tvätta den, dels om du vill använda den för olika sorters övningar med olika vikter. Sedan är det även viktigt med passformen, alltså hur den sitter på din kropp. Den får inte sitta för löst, men inte heller för tajt. På https://billigfitness.se/collections/viktvast hittar du flera olika varianter av viktvästar att välja mellan.

Vilka övningar kan man göra med en viktväst

Du kan i stort sett göra allt det du brukar göra utan viktväst med en viktväst. Du kan därmed göra ett eget pass utan viktväst. Sedan testa att göra det passet med olika vikter i västen för att hitta rätt.