En utedusch är praktisk och har många fördelar, speciellt om du har pool och vill duscha innan eller efter bad. Finns det något skönare än att ställa sig under en utedusch för att svalka av sig? Ligger din tomt nära grannarnas insyn kan dock ett insynsskydd vara på sin plats för din utedusch. Vi listar några alternativ åt dig med utedusch som behöver insynsskydd.

Skärmar på husväggen

Din utedusch kanske är byggd utmed husets fasad, genom att fästa skärmar på väggen får man en avskild dusch. Du kan sedan måla dessa skärmar i samma färg som övriga husets fasad för att bättre smälta in. En stenhäll precis där duschen finns underlättar som golv. Har du inte det så lägg marksten eller en trätrall som underlag.

Fristående utedusch med buskar som skydd

En utedusch kan också vara helt fristående i trädgården. Ett naturligt utedusch insynsskydd kan då bli buskar eller träd i trädgården. Trätrall är alltid ett bra alternativ till golvplatta för en sådan utedusch.

Duschdraperier

Duschdraperier som flexibla väggar för att ge insynsskydd och en trätrall som golv i duschen fungerar alltid. Frågan är bara hur du ska få fast ditt duschdraperi. Är inte uteduschen i närheten av en naturlig vägg finns alltid möjligheten att slå ned träbalkar runt omkring duschen och fästa ditt duschdraperi i dessa.

Flätad pil

Är du händig kan du bygga duschväggar av flätat pil. Du får då en naturlig trädgårdskänsla med träet runtomkring din dusch. Låt dig omslutas av naturliga väggar då du duschar i din trädgård.

Se där, nu har du fått fyra olika alternativ kring utedusch insynsskydd för dig och din familj. Att få duscha i trädgården eller utomhus på landet är en härlig känsla och ännu bättre med ett funktionellt insynsskydd. Beroende på vilken typ av utedusch du har finns det naturligtvis möjlighet att även bygga in eller skyla eventuell gasol eller vattenslangar.